„Mindenki xarul van”- hangzott el minap egy ismerősöm szájából, amikor rákérdeztem, hogy éppen mi újság vele. Sok embertől hallom ezeket a szavakat, ezért úgy döntöttem picit bővebben leírom mi is történik manapság mélyen a lelkünkben.

Mint korábban a bemutatkozóban leírtam a Kedves Olvasónak, hogy információimat látásomnak és hallásomnak köszönhetem, amellyel jelen esetben is segíteni próbálnék eligazodni a hétköznapok sűrűjében, merthogy az: sűrű. Az írás július hónapunkat és augusztust célzott bemutatni, illetve a július közepétől felerősödő és augusztus közepéig masszívan tartó (kitartó) időszakot. Ezen időszak elsődleges célja, ami a mélyben megfigyelhetővé válik, egy új szemlélet, vagy ha tetszik, életfilozófia kialakítása, amelyben fő kérdés:

Ki vagyok Én?

 

Lássuk címszavakban, hogy miket is érezhetünk, függetlenül attól, hogy hiszünk (figyelünk-e befelé, vagy ha úgy tetszik az Ég felé), vagy sem.

- fáradság: sokan érzitek, hogy energia szegények vagytok, mintha minden nap egyre nehezebb és nehezebb lenne. Több alvásra van szükség és még több pihenésre.

- a régi dolgoktól (ez lehet eddig működő képes dolog, munka, kapcsolat, otthon..stb) való eltávolodás, és az új dolgok keresése. Nem elsősorban örömkeresés, hanem valami újat szeretnénk megtapasztalni, létrehozni. Mintha a régi idejét múlt lenne már, és örömtelen. Kihívásra vágyunk, kapni vágyunk.

- előtérbe kerülnek a kapcsolati konfliktusok. Ezeket nem hatalmas nagy veszekedések (az is előfordul ) jellemzi, hanem egy-egy élethelyzetben kiderülnek önmagunkról olyan tükrök, amikbe eddig nem néztünk bele. Mintha felnagyítódnának viselt dolgaink, főként felelősségvállalási hiányunk, és erre a külvilág tükröt mutat. Éppen ezért sok-sok szóváltás, rosszallás, nézeteltérés és olyan konfliktusok (háborúk is) kiújulnak, amit még nem rendeztünk helyesen. Itt szeretném felhívni mindenki szíves figyelmét arra, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem próbálta rendezni, hanem azt jelenti, hogy az ÉGI elrendelés szerint nem tudta még rendezni.

- kommunikációs elbeszélések. Ez az időszak sajnos számtalan kommunikációból, vagy annak hiányából eredő konfliktust is világra hoz. Hozzá tenném, ez lesz a legkisebb gond.

- önmagunk keresése: ez pedig a legnagyobb. Sokan fogják úgy érezni, hogy nem találják igazi önmagukat. Mintha eddig éltek volna valamit, tettek-vettek (sok esetben mint egy robot, aki betanult különféle társadalmi szokásokat, vagy szülői mintákat) mintaszerűen éltek, de most szépen lassan megjelenik bennük egy kérdés: Vajon tényleg ezt akarom? Ez tesz boldoggá? Ez vagyok Én? Erre vágyom? Ez a keresés olyan nagyon eluralkodhat Bennünk, hogy frusztrálttá tesz, esetleg magába fordulóssá, és kirívó estekben, váratlan, meggondolatlan cselekedetekre is késztet minket.

Lehetséges, hogy ebben a folyamatban azt nem tudjuk megfogalmazni, hogy mi kell valójában, hogy mi az a munka, környezet, társkapcsolat, amit szeretnénk élni, de azt meg tudjuk mondani, hogy mi nem kell. Már ezzel is előrébb vagyunk, persze kérdés az, hogy merünk-e ezen változtatni.

- misztikusság. Érezhetjük, hogy valami készülőben van, mintha valami már változóban lenne, de még nem nyilvánult meg a matériában. Így sokunkban megjelenik a vágy a mélyebb értelem (spiritualizmus) felé történő kutakodásban. Ez a fajta kinyílás azonban nem a jövő feltérképezése felé történik, hanem önmagunk mélyebb megismerése felé. Szeretnék ajánlati néhány filmet és könyvet a kedves Olvasónak, hogy ezen kutakodás közben ne válassza a könnyebbik utat. Válassza a valódi önmegismerés útját. Ezt irományom végén olvashatja mindenki.

- tehetetlenség érzése. Ez az érzése az ún.: cselekvő vagy jangi agynak van. Úgy érezhetjük, hogy keresünk valamit, tennünk kellene valamit. De mit? A lényeg, hogy most nincs kifelé, a matériában út. Most nem lehet cselekedni ész nélkül, mert ott most kudarc várna. Az út most csak is bent van, önmagunkat kell mélyebben megismerni. Elsősorban azt, hogy mit-miért csinálunk és mely törvények hatnak ránk.

- fekete-fehér döntések: talán a legnehezebb dolog ez az utolsó, és elsősorban a párkapcsolati válságok fő törvénye ez most. Sok-sok párkapcsolat kerül a mostani időszakban mérlegre. Így rengeteg vita és konfliktus lehet ezekben a kapcsolati mintákban. Sajnos ez az időszak tényleg eldönti, hogy ezeknek a kapcsolatoknak mi lesz a sorsuk. Semmilyen kapcsolat, amely nem valódi érzéseken alapul nem vihető tovább. Így ezek sorsa most eldől. Szeretnék itt pár sort, mint Égi rendező elvet leírni. Sokan azt gondolják, ha megbeszélik a dolgokat és elcsitul a vihar, akkor nem kell félniük, mert minden oké, és mehet tovább minden a régiben. Holott két dolgot érdemes meggondolni. Vajon a probléma nem azért alakult-e ki, mert a régi alapok nem jók? (már, vagy még nem jók, az mindegy) A másik fontos törvény, amit érdemes figyelembe venni az Eleve Elrendeltség Törvénye. Ez egy olyan szigorú törvény rendszer, amely elől kitérni, kijátszani, ellene dönteni, észből átlépni.. stb nem lehet. Tehát, amely kapcsolat (jó hír, hogy rengeteg kapcsolat) ezen törvény rendszer alatt működik, annak most eldől a sorsa. Ezt azok, akiknek jók a megérzéseik fogják érezni még akkor is, ha a felszínen még a dolgok „működgetnek”.

- titkok, hazugságok, ferdítések kiderülése. Talán ezt ragozni nem kell. Sok rejtett dologról lehull most a lepel. Érkezik a becsület tükre. A valódi jellemek felszínre kerülnek.

 

Ezen tünetek után nézzük pontosan, hogy mi történik a Lelkünkben éppen. Minden ilyen jellegű írást igyekszem élőképpel ellátni, hogy a kedves olvasó jól lássa maga előtt, hogy miről is van szó.

Több írásomban említettem, hogy a 2014-es év egy 7-es év. A 7-es szám alapvetően is a HIT, mint fogalom és mint életérzés száma. A HIT nem keverendő a vallásokkal, amelyek a hitnek mindig korlátot és keretet adnak. A HIT egy folyamatos Lelki fejlődés (Evolúció) alapja, amely segít megérteni reinkarnációink összefüggéseit, és jelen életünk történéseinek miértjére pontos válaszokat ad. A mostani időszak éppen ennek a 7-es évnek egy nagyon erős, átalakító időszaka, aminek célja, hogy megtaláljuk az életünkben megtörtént, vagy éppen most zajló (sok esetben sorsfordító) események miértjeit. Azonban ahhoz, hogy ezeket megtaláljuk, vagy éppen vágyainkért tenni tudjunk, meg kell értenünk a Lélek törvényeit. Ehhez mindenképpen gyökeres életfilozófia, életszemlélet váltásra van szükségünk, aminek elsődleges és sarkalatos pontja az, hogy a matériát (anyagot, amit az anyagban teremteni, megteremteni tudunk) egy olyan tükörnek tekintsünk, amely megmutatja, hogy milyen lelki erővel=HITTEL bírunk. Így ha szeretnénk a materiális valóságunkon változtatni, most egyedül úgy tudunk, ha magunk felé, befelé fordulunk. Úgy kezdünk életünkre nézni, mintha minden egyes interakció egy-egy színpadi jelent lenne, ahol mi magunk vagyunk a főszereplők és a többi ember (lélek: akár lehet ma vér szerinti kapcsolódásunk is vele) statiszta lenne. Olyan statiszták, akik felhívják valamire a figyelmünket, helyzeteket teremtenek számunkra, és nekünk nem őket kell megváltoztatnunk (hiszen mi kértük ezeket a helyzeteket), hanem megoldásokat kell találnunk. A megoldások keresése közben mindig mi magunknak kell változnunk, így egyre több pozitív =élhetőbb tulajdonságot veszünk fel, sajátítunk el. Ha így szemléljük a világunkat, akkor nem másokra fogunk terhelő ítéleteket mondani, hanem megértjük, hogy mi magunk terveztük őket ide és az a dolguk, hogy rá mutassanak valamiféle fejlődési pillanatunkra. A most zajló események, amelyek a matériában most mindenkit megterhelnek, ezen szemlélet szerint egy új szemszögből nyernek csak értelmet. Így magunkat (emlékeinket, lenyomatainkat) érdemes kérdezni most mélyen, hogy válaszolja meg mi a helyes.

Amit most nagyon érdemes, mondhatni kötelező, az a meditáció. Képzeljük el, hogy eddig éltünk egy szigeten. A szigeten mindent megismertünk, mindenről tudjuk már hogy miért van, vagy hogy hol van. Ez a régi. Már unjuk, nem kell és nem szolgálja a fejlődésünket. El kell indulnunk egy másik, nagyobb, tágasabb szigetre, ahol sok dolog van, amire vágyunk. Megfogalmazzuk, mi nem kell: régi sziget, de az újat még nem látjuk, csak reméljük, hogy ott jobb lesz nekünk. Az új szigethez egy függő hídon tudunk elindulni, amely ráadásul felfelé vezet, és nem látni hová tart, mert ködfelhő veszi körül az új szigetet. A hídon, ahogy elindulunk, azt tudjuk, hogy a régi nem kell, de az új még titok. És éppen ez a lényege a HITnek. Hogy TITOK. Egyszerűen Neked kell hinned, működtetned ezt a belső kitartást, hogy elérd az újat! A Lélek tudja, hogy mi következik, így nem lesz titok semmi, ha befelé hallgatsz, az Ő vezetését figyeled. Most csak és kizárólag a Lélek vezetésével juthatsz át a hídon! Ha nem oda figyelsz, úgy érzed majd magad, mint aki elveszett, nem találja magát! Pedig ez nem igaz! Csak ezt az utat csak a Lélek ismeri. A matériában nincs most válasz!

Ha ezen meditációt végig csinálod, megérzed merre van az előre és mit kell tenned. A válaszok ott vannak. Segítők is! De, csak a hiteles úton mehetsz!

Bízom benne sokaknak tudtam ezzel a rövid írással segíteni.

Namasté

Kata

 

Amit érdemes megnézni:

- Pillangó hatás 1. rész

- A Forrás ( Hugh Jackman, Rachel Weiss)

- Mennyei Prófécia

- Felhőatlasz

Amit érdemes elolvasni:

- Dr. Michael Newton: Lelkünk útja 1-3.

- Wm. Paul Young: A viskó

- Lisa Borbeau: Az öt sérülés

- Bach: A sirály

- Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka

Ezt a teljesség igénye nélkül.

 

Egyéni konzultáció: lelekesszencia@gmail.com

Ide várom minden kedves útkereső, érdeklődő levelét, kérését.

 

CSALÁDÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK:

JÚLIUS 13. Vasárnap délután 14.00 - Pécs

JÚLIUS 19. Szombat délután – Nyíregyháza

AUGUSZTUSBAN is Budán, Gazdagréten.

Köszönöm, hogy elolvasod, hogy megosztod.

a_lemeno_nap_fenye_a_tengeren_13132_333689.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekesszenciak.blog.hu/api/trackback/id/tr756485489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása