AKARAT-VÁGY-LÉLEKMUNKA

2014.09.26. 06:00

Egyik délután összefutottam egy kedves ismerősömmel (férfi), akit már elég régen láttam. Beszélgetésünk során rákérdeztem, hogy mi újság a viszonylag új párkapcsolatában? Válasza megnyugtató volt, nagyjából ezek a mondatok hangzottak el:

- Összeköltöztünk, minden oké. Tervezzük a közös jövőt.

Megkérdeztem, hogy pontosan mit terveznek?

- Ami ilyenkor szokás. Család stb. Meg majd nagyobb ház.

Úgy tűnt minden rendben van, nem feszegettem a kérdést tovább.

Hanem, történt, hogy rá két napra sikerült összefutnom a férfi ismerős párjával, aki eléggé ziláltnak tűnt. Örült a jöttömnek és azon nyomban rám is zúdította a problémáit. Természetesen párkapcsolat. Az ő szájából ezek a mondatok hangzottak el:

- Összeköltöztünk, de azóta úgy élünk egymás mellett, mint két barát.

- Közös családról álmodni sem merek, mert állandóan a saját dolgaival van elfoglalva, fogalma sincs mit szeretnék, mire vágyom. Egyszóval neki jó, Engem meg nem lát, nem hall.

- Semmibe nem segít, de a legrosszabb, hogy meg sem látja.

- Álmodozik, meg magyaráz mindenről, hogy ez lesz, meg az lesz. De sehol sincs.

Végig hallgatva a dolgot, arra az álláspontra jutottam, hogy ideje megkülönböztetni a vágyat az akarattól, és leginkább a lélekmunkát megmutatni. Mert ebből a beszélgetésből világosan kitűnik, hogy kinek hol is van a fókusza valójában.

Ha egyszerűen szeretném megfogalmazni mondandómat, annyit tennék, hogy az akarat egy jangi agyi tevékenység, azaz a bal agyfélteke képeinek összessége, amíg a vágy éppen fordítva, a jobboldali agy tevékenysége, azaz jin tevékenység. A két energia jelentősen eltér egymástól. A jangi agyfélteke kiáradó energiákat mozgat, ami azt jelenti, hogy az elképzeléseit (gondolatait) vetíti ki az ember képekben. Ezekbe sokszor belevetítjük félelmeinket, aggályainkat és természetesen illúzióinkat is. Az akarat tehát egy erős képi utat nyit meg elménkben, amibe jövőbeni terveinket is beletesszük. Ám ezek a tervek nem biztos, hogy aktuálisak, esetlegesen sajnos mindennemű Sorsúttal ellentétesek, vagy, ahogy esetünkben látjuk, olyan képek, amelyek alaptalanok. Az akaraterő, ha tetszik, akkor tud csak a javunkra válni, ha azzal vágyunk irányába dolgozunk, vagy annak megvalósulása érdekében. Lássuk is ezt egy példán.

Ez a példa is a való életből származik, így lehet, hogy sokaknak ismerős lesz maga a helyzet.

Nemrégiben egy olyan hölgy keresett meg, akinek párkapcsolati problémái voltak. Pontosan az volt a gond, hogy elvált 6 éve és azóta senkivel nem tud kapcsolatot létesíteni, pedig próbálkozik. Elmondta, hogy milyen úton-módon próbálja ezt, és persze elmondta azt is, hogy sorozatos kudarcai, sőt még nagyobb sérülései keletkeznek. Arra a kérdésemre, hogy miért jött el Hozzám?- azt válaszolta, mert annyira kétségbe van esve. Elkeseredett és kudarcok sorozata után, azt is megkérdőjelezte, hogy neki egyáltalán lehet-e még normális kapcsolata.

És itt a lényeg.

Amikor valamit szeretnénk az életben elérni, realizálni, akkor azt fejben, mint eredményt megteremthetjük képileg. Azonban ahhoz, hogy ezt elérjük, szükségünk van a Lélek vágyára is, hiszen a Lélek tudja az utat a célhoz. Tehát nagyon fontos, hogy az utat ne mi találjuk ki, hiszen az le van fektetve és persze számtalan akadályt hoz elénk. Ezen akadályok itt a lényeg. Bármit akarhatunk és nézhetjük a képet, a célt, ha a Lelkünk háttal áll.

Márpedig, ha a Lélek sérült, akkor bizony ellen teremt!

Ez azt jelenti, hogy az akaratunk elleni programok futnak benne, ami persze érzékelhető is, hiszen nem hogy realizálódna a képünk, hanem egyre több kudarca lesz a valóságban. Értjük már?

Mi a lényeges egy teremtésben? Hogy a lelki akadályokat hárítsuk el! Azon dolgozzunk! Csak az nyit utat és hoz majd eredményt! (Persze a Lelki tartományom kívül akadhatnak fizikai problémák is, de azt is meg kell oldjuk, ha célt akarunk realizálni.)

Térjünk vissza a példánkhoz. Ez esetben a hölgy, azért nem tudta realizálni a párkapcsolatot, mert ellen programja volt. Méghozzá a válása alatt alakult ki neki, ahol a Lélek a fájdalom miatt bezárt, nem, köszöni, de nem óhajtott több férfival kezdeni. Sőt nem is bízott a férfiakban és elutasította őket. Tehát tagadásban volt. Így nem lehet kialakítani egy párkapcsolatot.

Honnan vesszük észre, hogy ellenprogramunk van?

A kérdés azért aktuális, mert főként a férfiak (de makacs, konok emberek) esetében is tapasztalom, hogy akarnak valamit, bele lendülnek, aztán jön a kudarc és mit adnak fel? Hát persze, hogy mindent, de legfőképpen a célt. Ilyenkor mondják azt, hogy nem kitartóak, és, hogy mindenbe bele kezdenek, de aztán abba hagyják. Helytelen viselkedés. És helytelen következtetés. Nem a céllal van a baj. Hanem, hogy kos módjára csak azt nézik, erőltetik, holott a való élet meg hozza, MUTATJA, hogy van ellenprogram. Ha valami nem tud realizálódni, akkor nem kellene oda nézni, hogy esetleg melyik részem nem akarja ezt az eredményt mégis? DEHOGYNEM!

Esetünkben, ha a hölgy feltette volna magának azt a kérdést, hogy ha nem realizálódik a dolog, akkor vajon van-e olyan részem,aki nem akarja ezt mégsem? Pontosabban nem vágyik rá mégsem? És ha ezt feltette volna, meg is találja magában az ellenprogramot.

Nagyon fontos szabály, hogy MINDIG A LÉLEK DÖNT!

Ezért lelki sérüléseink, tagadásaink mutatják meg valójában, hogy mit is hordozunk magunkban. Ezen programok legelemibb jelzője pedig az életünk. Ideje az életünk eseményeit vizsgálni, hogy mi sikerül, mi nem. Mi megy lendülettel és mi nem. Ahol el vagyunk akadva, ott akarhatunk, de az kevés. Ott a Lelkünket is meg kell dolgozzuk, hogy Ő miért nem akarja. Pontosabban miért nincs vágya.

(Ha gyermeket szeretnénk, de nem jön össze. Akkor valójában nem szeretnénk. Ott lapul a sérülés valahol. És amíg nincs kioldva nem is lesz gyermekünk.)

Így, ha az akarat erre húz, a Lélek arra, rögzítsük, hogy MINDIG A LÉLEK VEZET!

Ideje hát belül dolgozni!

Namasté

Kata

Egyéni konzultáció: lelekesszencia@gmail.com
Ide várom minden kedves útkereső, érdeklődő levelét, kérését.

CSALÁDÁLLÍTÁSI IDŐPONT:
OKTÓBER 5. Vasárnap - 15.00 - Pécs
OKTÓBER 18. Szombat - 9.00 - Budapest
imbackgr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekesszenciak.blog.hu/api/trackback/id/tr936730629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása