1. válasz:

„Egyre több párkapcsolat romlik meg azért, mert az asszony tájékozódni kezd fölfelé, spirituális élményei vannak, gondolkodik, megérinti egy magasabb, nem anyagi világ valósága- és a férje ezt nem érti meg. Úgy véli, felesége álomvilágba menekül. Nem vesszük észre, hogy a férfi-nő tudatban és kapcsolatban szerepcsere történik.

Minden hagyományban és metafizikában a nő az Anya, az Anyag, az Anyaföld. És a férfi az, aki a magasba néz, csillagjele van, és hisz a hitben. A férfi az Ég.

Ma ez változóban van. Ez a legnagyobb fordulat, ami az emberiség életében történt. A nő néz az égre, keresi a szellemit. A férfi pedig a földet lesi, nem lát az égre, és rohan a hétköznapi érdekei után. A férfi lefelé él, a nő pedig felfelé szeretne. Sok asszony kérdi, mitévő legyen. A férjét szereti ugyan, de úgy érzi, az nem érti meg őt, sőt, le akarja húzni.

Nehéz felelni rá.

Én nem tartom valódi szeretetnek azt, ahol egymást nem fölemelik, hanem lehúzzák. Tudom, hogy nehéz, de néha el kéne fogadnunk, hogy a nők tanítanak minket, mert mi nem tudjuk jól.”

Müller Péter: Férfiélet, Női sors

 

2. válasz:

„ A teremtett világban két erő működik egymás mellett: a Fény és az Edény, a Nap és a Hold, a pozitív és a negatív, az adás és elfogadás, a jin és a jang, a férfi és női princípiuma. A világon minden ebből a két erőből ered.

A Fénynek szüksége van az Edényre, mert ez ad formát számára.

Ez a tanítás különös módon, a biblia Lábán történetét juttatja eszembe. Lábán Rebeka fivére volt, Ráhel és Lea apja. Gonosz ember volt, önző, kapzsi és kétszínű. Különösen vejével, Jákobbal bánt csalárdul. Mint mindenki más, neki is rendelkezésére állt a transzcendentális fehér Fény, de nem volt Edénye, amiben felfoghatta volna: nem volt felesége, ahogy a Bibliában is olvashatunk róla. Lábán energiája cél és irány nélkül folyt el. Ereje saját maga ellen fordult, mivel nélkülözte az Edényt, amely formát adott volna energiájának, és értékes cél felé irányította volna azt.

A férfiak és a nők különböznek egymástól, és ez nem véletlen. Világunkat két, szimultán módon működő párhuzamos rendszer alkotja. A nemek ugyanannak az univerzumnak a két különböző aspektusa (s nem véletlen az sem, hogy nincs három, öt, vagy kilenc nem). A férfi az adakozó energia, de a kapszula, az Edény, amely táplálja, naggyá és gyümölcsözővé teszi ezt az energiát, az a Nő. Ahhoz, hogy az Edény létezhessen, Fényre van szükség, de ahhoz, hogy a Fény kifejeződhessen, nélkülözhetetlen az Edény léte. Fizikai valóságunk minden egyes összetevőjének spirituális esszenciája van. Ha ez a spirituális esszencia, a Fény elhagyja az Edényt, az Edény meghal. Elhagyja a Lélek. Mi emberek arra teremtődtünk, hogy egyesítsük a két párhuzamos rendszert.

Egy kis bökkenő: A férfiak nem tudtak (-nak) elszakadni az „Én. Én.Én.” önző elvétől, a Megosztás elve felé, a Nők viszont igen.

Milyen következményei vannak mindennek ránk, mai emberekre nézve? A nők hatalmas spirituális erővel születnek, míg a férfiaknak ezért meg kell dolgozniuk. A Zóhár azt tanítja, hogy a legkisebb spirituális erővel rendelkező nő is rendelkezik azzal a képességgel, hogy a lélek mélyére tekintsen, hogy meghaladja az érzékelés határát. A nők DNS-ében az aranyborjú óta ott van az az erő, ami akkor működött bennük: a kitartás és állhatatosság, az önfegyelem és a megosztás ereje. Ezért kell a nőknek kevesebbet imádkozniuk, születésünktől fogva spirituálisabbak vagyunk, mint a férfiak, akik számára a korrekció sokkal, de sokkal nehezebb feladatot jelent.”

 Karen Berg: Isten is visel Rúzst (Kabbala nőknek)

 

3. válasz:

Magam részéről úgy gondolom, hogyha hosszabb történelmi áttekintést nyújtanánk a nemek közti szerep különbségekről az egyes társadalmi struktúrákat nézve, arra a következtetésre jutnánk, hogy (főként az ókor után) a nők mindig elnyomás alatt voltak. Elnyomás, erőszak, semmibe nézés, stb. Ennek nyilván a lelki evolúciót tekintve is lesz egy olyan pontja, ahol a Nő egyszer csak megunja ezt a szerepet, és elkezd harcolni jogaiért, nemiségért és önmagáért. Ezek a feminista mozgalmak születtek meg a XX. században. Nem beszélve arról a pszichológiai attitűdről, hogy az a vulkán, amit sokáig lenyomva tartanak, befogva annak száját, nagyobb erővel fog kitörni, mintha csak hagyták volna. Ennek a következménye az, hogy a Nők elnyomottak révén megerősödtek (gondoljunk bele, hogy lelkileg mit bírtak elviselni), majd kitörtek. Amikor kitör valami, az messze meghaladja a normális határt. Átesik a ló másik oldalára. Független, határozott, cselekvő, kiáradó lesz. És persze meghatározó szerepet fog betölteni a hatalmi rendszerben. Lényegében elférfiasodik.

Mi Nők most ezen a korszakon megyünk át, és kezdjük észlelni, hogy ezek a harcok szép lassan győzelemhez vezetnek. De a győzelemnek lett egy olyan ára is, hogy a férfiak, mint korábbi elnyomók, nem akarnak harcolni, azért, hogy belássák változásuk szükségességét, a nők természetes igényét, csak a régi pozíciót követelik vissza.

Ebben a szakaszban tartunk most.

Úgy hiszem, hogy el kell telnie még jó pár évtizednek, amíg a férfiak meglátják, hogy a nők törekvései csak természetes jogaik, vagyis valódi nőiségük és emberi jogaik visszaállítására történik. És meglátják, hogy ezek a háborúk nem hatalmi célzatúak. A nők harcai most mindössze azért történnek, hogy kiegyensúlyozzák a férfi energiákat. Csak ez a kiegyensúlyozás vezethet az olyan értékek újbóli megéléséhez és megtartásához, mint a Szerelem, Család.

A nőknek, pedig látniuk kell, hogy férfiak nélkül nem tudnak alkotni, hiába termékenyek.

Ezt a feladatot mind társadalmilag, mind egyénileg, párkapcsolatainkban meg kell tudnunk tanulni és működtetni. Csak ez vezethet a helyes nemi szerepek megéléséhez!

 

Namasté

Kata

 

Családállítási időpontok:

BUDAPEST, BUDA - JÚNIUS 7. REGGEL 9.00. kezdettel
PÉCS - JÚNIUS 15. DÉLUTÁN 14.00 kezdettel
NYÍREGYHÁZA - JÚNIUS 21. DÉLUTÁN (pontos időpont még nem ismert)

Kérlek Titeket, hogy az alábbi email címen keressetek: lelekesszencia@gmail.com

Köszönöm, hogy megosztod az oldalam és írásaim.

LOVERS MYSTICAL PAINTING.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekesszenciak.blog.hu/api/trackback/id/tr666260054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása