"Pánik"

2014.10.17. 19:00

Ha valakiben felerősödnek az idegi feszültségek, illetve kiújul a pánik, meg megjelenik az életében, arra kérem, hogy a következő gondolatokkal foglalkozzon.
Mitől is pánikol az ember, mi a pánik?

A legtöbb esetben a pánik egy olyan, általában gyermekkori trauma következményeként megmaradt lenyomat, ami akkor aktiválódik, amikor a sorsunkban történni fog, vagy történnie kellene valaminek, ami elkerülhetetlen, amit meg kell élnünk. Legyen ez egy friss szerelem, vagy egy régi kapcsolat lezárása, mindegy is, a Lelkünk már tudja mi következik, a mi kis agyunk vagy ha úgy tetszik EGO-nk, pedig akaratlagosan nem akarja megélni. Ez a feszültség, ami a két agyféltek között ilyenkor keletkezik a pánik. De valójában ez egy nem megértésen alapul, az elfogadás hiányán, illetve úgy érzi ilyenkor az adott ember, hogy cselekvő képtelen. (Ezért mondtam, hogy általában gyermekkori traumák elszenvedésénél alakul ki, ahol a gyermek még cselekvőképtelen és így kell valami lelki dolgot elviselnie, elfogadnia.)

Azért érdemes és kell ezt tudatosítanunk, hogy miről is van szó, mert számos embertársunknál ezek a tünetek most felnagyítódnak, DE és ez a fontos, ami történik a mélyben az egy lelki változás, amit meg kell tudnunk élni. Minél jobban elutasítjuk ezt a változást, annál erősebbek a tünetek.
Mi a megoldás? Szakember (!) segítségével átemelődni ezen a traumán, mind a gyermekkorit elengedni, mind a mostanit tudatosan is és mély lélektanilag is kezelni, azaz felszínre hozni a történéseket. A múltban és jelenben egyaránt!

Az evolúciós folyamatokban tehát azt kell most elfogadnunk, hogy valami erősen változik az életünkben, Lelkünk irányt vált. Természetesen ez az irány minden helyzetben a fejlődésünk helyes iránya, ám ezt a mi kis tudatunk megélheti oly módon is, hogy valami nagyon régi dolgot, ami már nem működik, vagy nem szolgálja a fejlődését lezár. Ezek most többnyire, olyan lezárások, amiket magunkban, felismerések formájában teszünk, mintha hirtelen megvilágosodnánk, vagy megjelenne előttünk a "jó reggelt" tábla, hogy "na végre", hogy megláttad, megértetted mit mutat a Sorsod már egy ideje. Mintha leesne a húsz fillér.
Engedjük ezeket a pillanatokat megélni, mert felszabadítanak olyan gondolatoktól, amiktől szenvedünk, ami régi, az idejét múlt és amúgy sem kell már, mert elmúlt. Tanuljunk belőle!

Van egy jó mondása Tanítómnak, ami nagyjából így hangzik:
"A Sorsod a jövőben kiegyensúlyozza önmagát, ha meglátod, és engeded, hogy vigyen. Minden Sors úgy van berendezve, hogy a jövő esélyt adjon arra, hogy valamit, amit elrontottál, kijavíthatod. Ez a reinkarnáció lényege a Földön."

Szép napot!
Kata

Egyéni konzultáció: lelekesszencia@gmail.com
Ide várom minden kedves útkereső, érdeklődő levelét, kérését.

CSALÁDÁLLÍTÁSI IDŐPONT:
OKTÓBER 18. Szombat - 9.00 - Budapestchi-k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekesszenciak.blog.hu/api/trackback/id/tr856801703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása