Itt a nyár. Így kulcsfontosságúvá válnak a bulik, a szabadság és a lazulás érzésvilága. Ezzel az életmóddal együtt jár a szex. Természetesen és persze kötelezően. Minden nő és főként minden férfi kipróbálja, kipróbálná az egyéjszakás kalandok csábításait. Azt gondolom, ezzel nincs is baj, hiszen ezek az elemi ösztönök sok-sok tapasztalatot adnak magunkról és a másik nemről. Ám néhány dolgot érdemes végig gondolni.

 

  1. Ne gondolkodj

 

A legtöbb nő számára, azért fontosak ezek a légyottok, mert nem rejtenek magukban nagy megismerésre, vagy elköteleződésre való érzelmeket. Ennek okán nem érdemes azon filozofálnia senkinek, hogy vajon tetszeni fog-e? Vajon milyen fehérneműt vegyen fel, és hogy hogyan takarja a testét, főként az „elégedetlen” területeken. Ezek az együtt létek a spontaneitás szülöttei, így érdemes is gondolkodás nélkül engedni magunkat a csábításnak. Itt nem az a lényeg, hogy nézel ki, és milyen lelki problémáid vannak, vagy hogy mi a közös bennetek. Egyszerűen a szenvedély, a nemek egymásra hangolódása, az egymásnak tetszés és az erotika, amit élned kell.

 

  1. Tudd mit akarsz

 

Nagyon fontos azonban, hogy mindenképpen tudatosítsd magadban, hogy az egyéjszakás kaland a Te oldaladról, és főként onnan, csak eddig tartson. Közhely a neve, annak a mondatnak, hogy ezekből a légyottokból nem lesz tartós kapcsolat. Ezt jómagam cáfolnám, sok ilyet láttam már, de tény, hogy a célt rendezned kell magadban. Világos önvallásban állapítsd meg, hogy a kiszemelt „célpont” iránt nincs egyéb, félreérthető érzésed a tetszésen kívül. Majd ezt tudasd ő vele is.

 

  1. Felelősség

 

Tetszik, nem tetszik, azért a felelősségről is szót kell emeljünk. Minden Nőnek tudnia kell, hogy egy ilyen kaland esetén is (és minden szexuális aktus során), mint befogadó félnek, a felelőssége nagyobb és kiterjedtebb. Ez vonatkozik arra, hogy bármennyire is úgy gondolod, hogy a másik fél is ott van és nem egyedül teszed (csinálod), akkor is Te vagy, aki okosabb légy. Hiszen a Te tested a Te méhed és a Te gyermeked lesz, ha nincs kellő fegyelmed! Az önfegyelem tehát a tested és lelked egészségért szól. Fontos tudnod, hogy gyermekkel nem lehet egy férfit megszerezned, megtartanod pláne nem. (És most nem is említettük, hogy egy gyermekre nézve mit jelent ez.)

Így a megfelelő védekezés elengedhetetlen kellék! ( Főként gumi! Ennek kettős védelme a nemi betegségektől is jobban véd, mint a tabletta. )

A felelősség témakörben elengedhetetlen arról, beszélni, hogy, amit nem szeretnél az aktus közben teljesíteni, tehát nem esik jól, azt ne tedd! Szigorúan tilos. Nem csak testileg éled meg rosszul, az ilyen követelőzést, de lelkileg is erőszakként fogod őrizni. Így, ha valamire rá akarnának kényszeríteni, mindenképpen mondj nemet, határozottan. És jól teszed azt is, hogy szépen tovább állsz.

És a harmadik szabály: valaki mindenképpen tudja hol vagy. Mielőtt bármibe belevágsz, értesítsd baráti körödet, hogy kivel, hova. Vagy sms, bármi, csak tudják páran, hogy mi is történik. Ez felnőttekre is igaz.

 

  1. Kortalan

 

Gondolnánk, hogy eme írásnak is a fő középpontjában a tinik állnak, pontosabban azok a tinik, 20-as, 30-as éveiben járó fiatalok, akik kellően érettek nemiségükben és jó esetben éppen szingli üzemmódban vannak. Igen, Ők is célcsoport, de ne felejtsük el, hogy 30-on túl is van élet. Sokan elváltak és egyedül élnek, egyedül nevelik gyermekeiket és kevesebb szabad idejük marad a szórakozásra. Ám a nyár számtalan helyi programot is kínál, illetve a nyaralások során is van elég pódium az ismerkedésre. Így buzdítanék minden egyedül álló apát és anyát arra, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. Mert lehetőség mindig van, csak figyelni kell.

 

  1. Előnyei

 

Az egyéjszakás kalandoknak főként a hátrányával (megfelelő védekezés hiánya..stb) szoktak foglalkozni. Én azonban szeretném kiemelni most az előnyeit is. Sok esetben tapasztalom, (praxisom során), hogy rendkívüli mértékben fel tudja rázni az adott személy világát. Főként, ha jól is sikerül. Sok esetben megjön az önbizalmunk, azt érezzük, hogy újra kellünk valakinek, vagy hogy a másik nem számára mégis értékesek vagyunk. Újra elkezdünk a társasági véráramba belefolyni és így nagyobb az esélyünk egy későbbi tartósabb kapcsolat kialakítására. A 40-es, 50-es korosztálynál ezek a kalandok többszöri találkozóvá is válhatnak. Megfiatalodunk és ambiciózusabbak leszünk tőle. Mint egy felüdülés. És a stresszt is jól csillapítja.

 

  1. Utána

 

Ne beszéld túl, se vele, se mással. Meséld egyszerűen, ha akarod, de legfontosabb, hogy a pillanat részeként éld meg. Jól, természetesen. Ne tervezgess és ne élj mámoros álomvilágban szerelemtől ittasan. Ez nem az a kapcsolat. (még, már). Kerüld a bűntudat érzést is, mert nincs okod rá (persze hűtlenség itt kizárva ). Ez a kaland nem róla szólt, hanem Rólad. Magadnak adtál meg valamit, amitől több lettél, annak kell lenned. Ő a staff, ha úgy tetszik, mellékszereplő a Te színházi darabodban. Tudatosítsd, hogy magadért tetted, és ez is jó érzésekkel tölthet el, hogy adtál magadnak valamit.

 

  1. Sorozatban

 

Az egyéjszakás kaland nem arra való, hogy nemi életed 90%-át kitöltse. Éppen fordítva. Ennek kell annak a 10%-nak lennie, ami segít a másik nem megismerésében, önmagad tapasztalttá tételében, jobban megismerni mi is fontos Neked a szexben, mit szeretsz és engedsz és mit nem. De teljesen hasztalan az életben a valódibb, felelősségteljesebb, átjárhatóbb kapcsolatok kialakításában, ahol belül is meg kell mutatnod magad. Ahol tenned kell a kapcsolatért, sokat leadnod az „Én”-ből, hogy a „Mi” működni tudjon. A sorozatos egyéjszakás kapcsolatok bezárnak és elhitetik veled, hogy ez az élet, ez egy kapcsolat. Tévútra kerülsz, és felelőtlenné, érzelmileg félénkké, bezárttá válsz. Arra használd, amire kell.

Egy pillanatnyi szenvedély.

 

Szép napot!

Kata

 

Köszönöm, hogy elolvasod, hogy megosztod.

Ha kérdésed van, írj ide: lelekesszencia@gmail.com

Olvass itt is: lelekesszenciak.blog.hu

 

CSALÁDÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK:

JÚNIUS 15. Vasárnap délután 14.00 – CSALÁDÁLLÍTÁS Pécs

JÚNIUS 21. Szombat délután(pontos időpont később) – CSALÁDÁLLÍTÁS Nyíregyháza

JÚLIUS 5. Szombat reggel 9.00 - CSALÁDÁLLÍTÁS Buda – Gazdagrét7u.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekesszenciak.blog.hu/api/trackback/id/tr466291551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása